Omgeving & activiteiten

Hotel de Milliano is gelegen even buiten Breskens, een kustdorp in Zeeuws-Vlaanderen gelegen aan de monding van de Westerschelde, waar de rivier overgaat in de Noordzee. 

 

Hotel de Millliano is de ideale uitvalsbasis om al het moois van Zeeland te ontdekken. Ontdek de Zeeuwse eilanden met 650 kilometer kustlijn, schoonste stranden en contrastrijke natuur. Maak kennis met de karaktervolle Zeeuwse stadjes zoals Sluis en Domburg of steek de Belgische grens over voor een bezoek aan Knokke, Brugge of Gent. Geniet van het uitgebreide culturele aanbod en de bijzondere evenementen. Verken vanuit Breskens de beste routes per fiets of te voet, zowel in Zeeuws-Vlaanderen als op Walcheren. En proef bovenal de pure zilte zaligheden of andere typische Zeeuwse streekproducten in de vele unieke Restaurants en Cafés in Breskens en omgeving.

 

Fietsen

 

Het veelzijdige en prachtige Zeeland is alom bekend bij fietsliefhebbers. Zowel voor diegene die sportief met de elektrische fiets van het gebied wil genieten als de fanatieke wielrenner zijn er veel bijzondere tochten te maken. Zo kan je vanuit het hotel bijvoorbeeld heerlijk fietsen via de kust naar Cadzand en Sluis om via de Zeeuwse polders terug te keren naar Breskens. Of neem eerst de Westerschelde Ferry naar Vlissingen en verken Walcheren per fiets, gecombineerd met een bezoek aan Domburg en Veere. Fietsen huren kan bij Bike Store Breskens, op 400m van het hotel. 

 

Daarnaast beschikt het hotel over een grote fietsenberging waar uw fiets veilig staat. De fietsenberging beschikt ook over oplaadpunten voor elektrische fietsen. In het hotel hebben wij ook diverse kaarten met fietsroutes beschikbaar.  

Verken de streek te voet 

 

Verken te voet de prachtige kustlijn en wandel naar de prachtige zwart-wit gestreepte vuurtoren van Breskens, de oudste gietijzeren vuurtoren van Nederland. Geniet vanop de dijk van het prachtig zicht over het nieuwe natuurgebied Waterdunen aan de ene kant en van de uitgestrekte Noordzee aan de andere kant. Stop even bij één van de vele Strandpaviljoens om iets te eten of te drinken.

Geniet van strand & zee

 

Geniet van het strand gelegen aan het hotel en neem een verfrissende duik in de Westerschelde. Kijk je ogen uit bij een prachtige zonsondergang, bij de vele grote en kleine schepen of ontdek Zeeland zelf vanop zee op een zeilboot, surfplank of kiteboard. Of kom helemaal tot rust tijdens een Yogasessie op het strand, georganiseerd 2x/week op het strand bij het hotel. 

 

Aan de kustlijn zijn er ook vele strandpaviljoens te vinden waar u wat kunt drinken, eten of bijvoorbeeld een strandbedje kunt huren.  

Bezoek Zeeuwse dorpen en steden 

 

Bezoek de karaktervolle, pittoreske Zeeuwse dorpen en steden. Breng een bezoekje aan Sluis en geniet van de vele winkels en restaurants of maak een wandeling over de wallen van Sluis en ontdek de rijke geschiedenis van de stad. Neem de Westerschelde Ferry en ontdek de prachtige gebouwen, kunst en cultuur in Veere en Domburg. Of neem de wagen voor een toeristische trip over de grens naar de Belgische Middeleeuwse steden Brugge of Gent. 

Ervaar de natuur  

 

Dompel je onder in de dynamische natuur in Zeeland. Bewonder het afwisselende, diverse landschap met zijn schorren, slikken, polders, duinen en dijken. T’ Zwin, de Verdronken Polder en de Waterdunen zijn enkele van de indrukwekkende natuurgebieden die makkelijk vanuit het Hotel te bereiken zijn. 

 

Ook voor vogelaars is het gebied gekend. Ontdek de vele vogelsoorten die hier op de terugweg van Afrika naar het hoge noorden uitrusten om daarna samen de Westerschelde over te steken.

Culinair

 

Ontdek de Zeeuwse keuken in ons eigen restaurant of in één van de vele restaurants of strandpaviljoens in de omgeving van het hotel. Verse producten zoals Mosselen, oesters en de Oosterscheldekreeft, recht vanuit de zee op je bord. 

 

Ontdek ook unieke groenten uit de zee als lamsoor en zeekraal. Kies voor een typisch visrestaurant in het dorp of laat je gastronomisch verwennen bij Spetters (Michelin ★) en De Kromme Watergang (Michelin ★★)